Bagel a Balatonnál

Már régóta tudjuk, hogy egy (eredetileg) egyszerű szendvics is lehet pazar, különleges étel. Egy hagyományosan elkészített, vagy akár egzotikus ízbomba. Azt gondoljuk, hogy láttunk/kóstoltunk már mindent, de ez nem igaz, mert van új a nap alatt!

A Balaton-part és tágabb környéke manapság olyan széles gasztronómiai kínálattal rendelkezik, hogy mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő ételt és italt a klasszikustól a modernig.

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem bukkan fel újra és újra valami különleges, amit érdemes kipróbálni.

Ismerik a bagelt? A bagel voltaképpen egy péksütemény, elég jellegzetes a kinézete, kör alakú és lyukas a közepe. Ebben némileg hasonlít a fánkhoz, illetve abban is, hogy a tésztája kicsit édeskés.

A bagel tökéletes szendvicsalap, elképesztően sokféle recept létezik arra, hogy mit és hogyan lehet beletölteni. Lássuk, hogy készítik ezt a Balatonnál!

Tavaly nyáron nyitott meg Örvényesen a Random Bagel Bar, amely elmondhatja magáról, hogy egyedülálló kínálattal rendelkezik a Magyar Tengernél, de az országban is párját ritkítja.

Nos, ez nemcsak a pazar környezet, a Balatoni panoráma miatt van, hanem azért is, mert a szendvicsek igazán egyedi módon készülnek, és a különleges alapanyagok fantasztikus ízvilágban olvadnak össze a bagel belsejében.

Nyaranta lehet itt kóstolni húsos szendvicseket, amelyekből nem hiányozhat a bagel receptek alapja, a krémsajt, a sült bacon és a paradicsom. Akad lazacos és vega bagel is, utóbbiak közül céklás-kecskesajtos és avokádós-mangós típust is lehet választani. Aki édesen szereti, az sem marad választék nélkül, mogyorókrémes-banános-málnalekváros bagel szerepel a kínálatban. Mindegyik szendvics egyedi és különleges, nem véletlenül lett már az első nyáron népszerű a kis örvényesi vendéglátóhely.

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!