Már készülnek a nyárra a balatoni vízimentők!


Nagyon sokan tervezgetik már a nyaralásukat a Balatonra, várják a nyári szünetet, hogy kikapcsolódhassanak, a Vízimentők Szakszolgálata is ugyanúgy készül már ilyenkor a nyári szezonra, hogy biztonságunkat garantálni tudják a strandokon. 

Nézzük meg közelebbről, hogy mivel foglalkoznak a vízimentők tavasszal, illetve hogy milyen jótanácsokkkal látnak el minket a szezonra!


Mivel foglalkoznak a vizimentők tavasszal?
A legfontosabb dolog talán a nyáron “szolgálatba lépő” új kollégák kiképzése és az évek óta képesítéssel rendelkezők szintfelmérője, illetve az úszás és mentési gyakorlatozás, de az eszközök karbantartása, cseréje, a hajók újítása és a vízimentő szállások felkészítése is ilyenkor történik.
    Emellett kiemelt feladatuk – a strandüzemeltetőkkel közösen – a strandok felkészítése a szezonra, ez a parton a megfelelő információs táblák kihelyezését jelenti, a vízben pedig a nem odaillő tárgyak eltüntetését. Nem is gondolnánk, hogy mennyi balesetveszélyes dolgot szednek ki ilyenkor a strandmederből, például horgászszerelékeket, besodródó töltésköveket vagy akár az iszapba süllyedt éles fémszemetet.

Mire figyeljünk strandolóként? A vízimentők 5 jótanácsa!
1. Mindig a kijelölt fürdőhelyeket használjuk!
Ezek alkalmasak a biztonságos fürdőzéshez, itt állnak rendelkezésre a megfelelő információk, tájékoztató táblák, biztonsági berendezések és természetesen a vízimentő szolgálat is.
 

2. Győződjünk meg állapotunkról!
Mielőtt belemennénk a vízbe, gondoljuk végig, hogy úszásra, fürdőzésre  alkalmas állapotban vagyunk-e, például nem szédülünk, nem fáj a lábunk stb. Addig tudunk biztonsággal a Balatonban lenni, amíg felkészültek vagyunk!

3. Felhevült testtel ne merüljünk alá hirtelen!
Talán ez az a tanács, amit a legtöbbször hallunk, ám nem lehet elégszer felhívni rá a figyelmet, a hideg víz és a felhevült test hirtelen találkozása, akár szívleálláshoz is vezethet! Szoktassuk testünket a vízhőjéhez óvatos alámerüléssel vagy testünk vízzel történő átlocsolásával.

4. Óvatosan az ugrással!
Mielőtt bárhonnan a vízbe ugranánk, győződjünk meg vízbe mártózással a víz mélységéről, hiszen sekély vízben súlyos gerinc-, nyak- vagy fejsérülés vethet véget a mókának.

5. Ne aludjunk el vízi felfújható eszközön!

Nem is gondolnánk, de a Balatonon is szépen el lehet sodródni a parttól, ha elalszunk, akkor nem leszünk tudatában ennek. Ráadásul több olyan eset is előfordult, hogy a mély vízbe úszni nem tudó sodródott, itt egy matracról történő lecsúszás nem belátható következményekkel járhat…


+1 Figyeljünk fürdőző társainkra!
A strand forgatagában a gyermekek elfuthatnak szüleiktől, bárki rosszul lehet, ha valaki láthatóan segítségre szorul, menjünk oda, kérdezzük meg, hogy miként tudunk segítségére lenni, ha nagy a baj, akkor keressük rögtön a vízimentőket.

Közeleg a balatoni szezon, a nyári szünet, sokan már izgatottan várják a nyaralást, és bizony a Vízimentőszolgálat is elkezdte már a felkészülést, hogy biztonságban pihenhessünk, fürödhessünk, sportolhassunk 2022-ben is.
Segítsük a munkájukat, legyünk körültekintőek és vigyázzunk magunkra, egymásra! 

Oszd meg, ha tetszett:

Ezek is tetszhetnek még

Munkalehetőség egy csodás helyen

A Balaton két legszebb panorámájú vendéglátóhelye, az Echo Étterem és az Apátsági Rege Cukrászda bővíti csapatát Tihany szívében, szezonális vagy éves munkaviszonnyal!
🤎FELSZOLGÁLÓ, PULTOS
🤎SZAKÁCS, STREET FOOD SZAKÁCS
🤎 FAGYLALT ELADÓ
Amennyiben fiatalos lendülettel bírsz, fontos a szakmai környezet és fejlődés, szereted a “panorámát”, a baráti-családi légkört, a vendéget bárhol és bármikor, tiszteled a munkád, megbízhatónak tartanak és ezek után magadra ismertél, akkor kérünk, küldd el nekünk fényképes önéletrajzod, várjuk az info@hellotihany.hu e-mail címre! 🙂
Az álláshoz tartozó elvárások:
-angol nyelv kommunikációs szinten (felszolgáló)
-szakmai tapasztalat!
-vendéglátás szeretése!
-önálló, tiszta munkavégzés
-teherbírás
-jó kommunikációs készség
-jókedv
Az állás betöltéséhez előnyt jelent:
-több idegen nyelv ismerete
-borok ismerete
-barista gyakorlat (pult)
-egyéni szállás
Amit kínálunk:
-fiatalos, lendületes, szakmailag felkészült, erős, segítőkész, munkát szerető csapat!
-káprázatos környezet, Tihany szívében, a Balaton felett
-éves vagy szezonális munkaviszony
-munkaidő megbeszélés szerint
-kiemelkedő fizetés
-szakmai fejlődési lehetőségek, tréningek!
-jól felszerelt, modern munkakörnyezet
-igényes szállás
-biztos, szerethető munkahely
-azonnali kezdési lehetőség, akár éves munkaviszony!
-cégcsoporton belül jelentős kedvezmény!
-munkahelyi étkezés
-Jó hangulat, jó kedv!
Jelentkezésed fényképes önéletrajzzal az info@hellotihany.hu e-mail címre várjuk!
#álláshirdetés #álláslehetőség #felszolgáló #pultos #vendéglátás #balaton #tihany

Teljes cikk »

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!