Megfőzzük Almádit

A Megfőzzük Almádit egy olyan összefogás, ahol Balatonalmádi séfjei és vendéglátással foglalkozó szakemberei együtt dolgoznak a 4 évszakos Balaton sikeréért, és hisznek az kiváló alapanyagokban, a technológia fontosságában és a színvonalas gasztronómiában.

A Szezonnyitó esemény évről évre egyre több látogatót és gasztro-rajongót vonzz Almádiba, akik az év elején már meg is szavazták milyen alapanyagok kerüljenek idén a bográcsokba, serpenyőkbe, fazekakba és sütőkbe. A három nyertes pedig a kistermelői sajt, a harcsa és a spárga lettek. Így a 2019. április 27-én szombaton megrendezett Szezonnyitóra már össze is állt az étlap.

(A kép illusztráció)

 

A reggel 9-től este 20 óráig tartó esemény alkalmával nem települnek ki a vendéglátóhelyek egy adott helyszínre, mindenki a saját éttermében, pincéjében, kávézójában várja az érkező éhes vendégeket – olvasható a Megfőzzük Almádit Facebook oldalán.

A terítéken lesz Tekeresvölgyi krémsajt torta vaníliás sable alapon, eper habbal, a Desszeretlek jóvoltából, a Jóbarátok Halsütödében kóstolhatnak majd szürkeharcsa paprikást házi juhtúrós sztrapacskával és spárgás rizottót tenger gyümölcseivel. A Kerekes Pincében spárgás tagliatelle kerül az asztalra cukkinis harcsanyárssal, desszertként pedig sárgarépás duplacsokis máktortát szolgálnak fel hideg gyömbéres erdei szamócaöntettel.

A Teraszon Balatoni Fish&Chips készül harcsából, steak burgonyával és zöldfűszeres majonézzel, illetve vaslapon sült kecskesajt, grillezett körtével és spárgával, salátára tálalva, fűszeres málnakrémmel. A sort egyelőre a Veganeeta Home zárja, ahol ezúttal blansírozott zöldspárgára számíthatnak a vegánok, amit borsos ördögszekér gombával, spárga veloute-val és grillezett polentával tálalnak. A BAB kávézó kínálata és a nap programjai még alakulóban, de a Megfőzzük Almádit oldal folyamatosan frissül, érdemes figyelni.

forrás: Megfőzzük Almádit facebook oldal, travelo.hu)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!