Programajánló május elsejére

A hét közepén nyert extra szabadnap számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra a Balaton környékén is.

Az aktív kikapcsolódás kedvelői túrázhatnak, csak néhányat válogattunk a számtalan lehetőség közül:

„A Bazaltorgonák tetején” elnevezésű, 8 km-es túra 10 órakor indul Útvonal: Kuruc-körút – Bujdosók Lépcsője – Bazaltorgonák teteje  – Ranolder kereszt – Kisfaludy Sándor kilátó – Kőkapu – Kuruc-körút útvonalon.

II. Balatoni Bóklászó néven családi teljesítménytúra lesz Alsóörsön 8.00-11.00 óráig.

Fehérkövek teljesítménytúrát szervez a Noszlop SE Noszlopakodók Természetjáró Szakosztálya május elsején, szerdán Sümegen. A rajt és cél a Huber presszónál lesz. Nevezni a helyszínen 7.15-10.30 óráig lehet. A rövid táv 11.5 kilométer 420 méter szintkülönbséggel, a hosszú táv 26.5 kilométer, a szintkülönbség 620 méter.

Tihanyban egy geotúra keretében látogatható a Levendulaház is. A túra 10 órakor indul a Levendulaház elől, 6 km a táv.

(fotó: pixabay)

 

Majális lesz Zánkán a faluháznál, Balatonalmádiban „Piknik a parton” elnevezésű fesztivál lesz kirakodóvásárral és sok finomsággal, Badacsonyörsön a strandon játszóház, minilégvár, lego, autópálya és sok játék várja a látogatókat.

Tapolcán a Malom-tónál még javában zajlik a Tavaszi Fesztivál, igényes színpadi programok minden korosztálynak, kézműves vásár, hagyományos ételek, balatoni régió borai egy helyen – ezt ígérik a szervezők.

Veszprémben Tavaszköszöntő Majális lesz a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren, horgászversennyel, koncertekkel és egyéb szabadtéri programokkal.

Balatonfüreden még tart a Jókai-majális rendezvénysorozat, holnap is számtalan kulturális program vár az érdeklődőkre, de lehet például rajzokat készíteni animációs filmrendező segítségével, vagy ősi rézékszereket készíteni is.

Csopakon egész napos ingyenes programok lesznek kézműves kitelepülőkkel és koncertekkel. Siófokon a kikötőben már 8 órakor elkezdődik a Retro Majális. Lesznek kézművesek, játékok és természetesen sör és virsli is.

(fotó: fmc.hu)

Hévízen holnap rendezik meg a IX. Boldog Békeidők Hévíze jelmezes felvonulás és fesztivált. Az immár tradíciónak számító rendezvényén Hévíz visszatér egy kicsit a múltba és visszaidézi az 1860 és 1910, valamint az 1915 és 1930 közötti időszakot. A város utcáit belengi a ‘Boldog Békeidők’ hangulata, melyet a korábbi évekhez hasonlóan a sétáló utcáról induló jelmezes fevonulás nyit meg. Ilyenkor a város apraja-nagyja korhű ruhákat ölt, a kapos hölgyek és frakkos úriemberek mellett minden jelmezben öltözött polgárt zenészek és táncosok kísérnek a parkon keresztül egészen a Tófürdőig.

(fotó: facebook)

 

Jó szórakozást mindenkinek!

 

 

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!