Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye Fesztivál

Pénteken rajtol el a Művészetek Völgye, amelyet a Balaton-felvidék három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden – 35 különböző helyszínen – rendeznek meg. A fesztivál július 28-ig tart.

Az idei – huszonkilencedik alkalommal megrendezett –, pénteken kezdődő kilencnapos Művészetek Völgye fesztivál, amelyet a Balaton-felvidék három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden – 35 különböző helyszínen – rendeznek meg, középpontjában a környezettudatosság áll.

Ezért bevezetik az újrapohár rendszerét, a tányérok és evőeszközök lebomló anyagokból készülnek. A szervezők az intézkedéstől azt várják, hogy a tavalyi hulladékmennyiség legalább 40 százalékkal csökkenjen.

Számos újdonsággal, új helyszínekkel is készülnek, amelyek közül a kapolcsi Pest–Buda Udvaron például beszélgetések, irodalmi programok és koncertek várják a látogatókat. Izgalomból máshol sem lesz hiány: a vigántpetendi pajtában különböző dzsessz, világzenei és alternatív zenei programokkal lehet találkozni. A Cirque du Tókertben újcirkusszal, Kern András koncertjével és az Óbudai Danubia Zenekar filmzenei műsorával készülnek. Taliándörögdön Szőke András humorista tart napi több előadást, és ott lesz a MANK Artporta, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. helyszíne, ahol zenekarokkal szervezett beszélgetéseket tartanak, valamint egy Cseh Tamás életét bemutató filmösszeállítást vetítenek. Az idén ötvenéves Kaláka együttes mellett Harcsa Veronika dzsesszénekesnő is koncertet ad, de fellép a Boban Marković Orkestar, a Quimby, a Hiperkarma és a Margaret Island is.

A felsoroltak mellett színházi és táncművészeti műsorokra, sőt tudományos előadásokra is be lehet ülni.

A fesztivál részletes programjáról itt tájékozódhattok.

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!