Keszthelyfest – három napos fesztivál Keszthelyen

Változatos zenei programokkal és tizenhárom borvidék pincészetének kínálatával háromnapos fesztivál kezdődik július 5-én Keszthely történelmi belvárosában. A KeszthelyFest a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb rendezvénye.

A fesztiválon számos zenei irányzat megjelenik, “egyszálgitáros” utcazenészek és “nagyszínpados” sztárok adnak majd koncerteket és a gyermekprogramokat, valamint a gasztronómiai kínálatot is a sokszínűség jegyében állították össze – mondta el Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese az MTI-nek.

A Fő téren kiépített nagyszínpadon koncertezik többek között Caramel, a Bagossy Brothers Company, a Hooligans vagy az Irie Maffia. Az Amazon Ház udvarán a MOL Nagyon Balaton színpad programjai Bérczesi Róbert estjével és Magashegyi Underground koncertjével kezdődnek pénteken este. Szombaton az Anima Sound System, vasárnap pedig a Tom Stormy Trio és Petrovna, a zenekar énekesnője lesz a fesztivál vendége. A sétáló utca jazz és akusztik színpadjain országosan ismert művészek és helyi kiválóságok – köztük Micheller Myrtill, Farkas Gábor Gábriel, Hajdu Klára, Zolbert vagy Balogh Borsa “Űrlénykirály” és a Background Duo – lépnek fel.

A legfiatalabb korosztályt a Várkertben, a Gyermekliget miniszínpadán játszóházakkal, gyermekkoncertekkel, bábelőadásokkal és játékparkokkal várják. A Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű rendezvényen a történelmi borvidékek tizennyolc pincészetének kínálatából választhatnak a korkedvelők. A gasztronómiai kínálatban a hagyományos magyar ételek mellett a modern street food irányvonalat képviselő kínálat is megjelenik.

A sétálóutcában és a Fő téren zalai és környékbeli kézművesek mutatják be portékáit, esténként látványos fény- és épületfestéssel, ünnepi díszkivilágítással teszik még hangulatosabbá a Balaton-parti város utcáit, tereit.
A KeszthelyFest a MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként kerül megrendezésre. (MTI)

(borítókép: facebook)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!