Jótékonysági golfversenyt tartott a Balaton Golf Klub

Egyedülálló és rendhagyó jótékonysági golfversenyt tartottak a balatonudvari Balaton Golf Klubnál a hétvégén.

A klub elnöke ifj. Tringer László elmondta, az idei Levendula Kupán részt vett sportolók nevezési díját a klub a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány fogyatékkal élő dolgozóinak ajánlotta fel.

A golf klub elnöke fontosnak tartja, hogy sikeresen működjenek azok a kezdeményezések, amelyek fogyatékkal élők munkavállalását segítik. Az anyagi támogatáson túl a megváltozott munkaképességűek kirándulásuk alkalmával életre szóló élménnyel is gazdagodtak: kipróbálták a golfozást, bejárták a több hektárnyi festői szépségű pályát, majd meghódították a Hegyestűt.

A 2012-ben Töröcsik Mari, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő, a Nemzet Színésze és Kárász Róbert televíziós műsorvezető által létrehozott alapítványnak a célkitűzése, hogy ráirányítsa a figyelmet a megváltozott munkaképességűek aktuális munkahelyteremtésének fontosságára, támogatva a fogyatékossággal élő személyek társadalmi integrációját. A fent említett alapítvány 3 évvel ezelőtt nyitotta meg speciális kávézóját és moziját Budapesten, az egykori Vörösmarty mozi helyén.

A Premier Kultcaféban Down szindrómások, autisták és értelmi sérültek dolgoznak. Kárász Róbert elmondta, hat megváltozott munkaképességű alkalmazottal kezdték a kávézó működését, jelenleg tizenketten dolgoznak már.

– Az elmúlt három esztendő alatt összesen huszonegy fogyatékkal élő vállalt nálunk munkát. Voltak, akik tőlünk tovább mentek, találtak állást a munkaerőpiacon. Nagyon fontos a munkánk azon része, hogy ne csak állást biztosítsunk a fogyatékkal élők számára, hanem megmutassuk a külvilágnak, van létjogosultsága annak, hogy megváltozott munkaképességűket foglalkoztassanak. Számos pozitív tulajdonságuk mellett kijelenthető: nagyon precízen, alázatosan végzik a rájuk bízott feladatot. Terveink szerint 2020-ra megnyitjuk a második Kultcafét a belvárosban. A baráti körömnek mindig azt szoktam mondani, hogy eddigi életem során a legjobb munka és a legjobb csapat, ami körülvesz. A napjaim jelentős százalékát velük töltöm- jegyezte meg Kárász Róbert.

A beszélgetésből megtudtuk, a népszerű tévés, műsorvezető, minden évben néhány alkalommal elviszi csapatát, vagy ahogy ő fogalmazott második családját egy közös kirándulásra, feltöltődésre. Emellett az is fontos, hogy az alapítványt megtalálják azok a partnerek, támogatók, akik elismerik munkájukat.

A klub felajánlásának köszönhetően a nap folyamán közös nevetésből, természeti szépségek megtekintéséből nem volt hiány, mindenkiben gyűltek az élmények. Az alapítvány végül a Levendula Kupa nevezési díjából és a délutáni, egy golf ütés ezer forintot érő ügyességi verseny alatt összegyűlt összegből összesen 200 ezer forint támogatásban részesült. – adta hírül a Veszprém megyei hírportál.

(borítókép: Borsos Renáta/Napló)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!