Maradt még leszedésre váró levendula Tihanyban

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszik Tihany történetében, a mai napig hagyományai vannak a termesztésnek és a feldolgozásnak – hangzott el pénteken a Kossuth Rádió Hajnaltáj című műsorában.

Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóság Ökoturisztikai- és Környezeti-nevelési Osztályának osztályvezetője a műsorban elmondta, az igazgatóság már évek óta együtt szervezi a Levendula fesztivált a tihanyi önkormányzattal és a Németh László művelődési házzal közösen, egyben lehetőséget biztosít az embereknek arra, hogy a Külső-tó partja mellett fekvő levendulás részen maguk szedhessék e virágokat.

Ennek az akciónak a neve a „Szedd magad!”, amely már a múlt héten elkezdődött, és még mindig tart. Csodálatos látni a boldog embereket, akik megszedik zacskójukat levendulával, amelyet után hazavisznek és előállítanak belőle csokrokat.

A „Szedd magad!” bekapcsolódik a most hétvégén zajló Levendula fesztiválba, a Belső-tó partján, a látogatók pedig lehetőséget kapnak arra, hogy a Tihanyi-félsziget természeti csodáit megismerjék.

(borítókép: pixabay)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!