Sportfővárosként mutatkozott be Siófok

Siófok a Balaton Sportfővárosaként mutatkozott be a Plázson, ahol tegnap elkezdődött a város új nagyrendezvénye a Strand Szezonnyitó, ami vasárnapig kínál programokat a Nagystrandon, ahol már az óriáskerék is forog.

Évek óta tartó trend, hogy a turizmusban egyre fontosabbá válik az aktív pihenés és a sportolás szerepe. Ebben Siófok is élen jár, ezért választotta a helyi turisztikai egyesület a tavasz és a szezonkezdet jelmondatának a Siófok, a Balaton Sportfővárosa szlogent. Ehhez a mögöttes tartalmat is igyekszik hozzárendelni a város azzal, hogy éven át várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Ez derült ki azon a pénteki sajtóeseményen, amit a strandszezon kezdetét is jelentő, új nagyrendezvény első napján tartottak. Megnyitott a Nagystrand, amelynek központi részén, a Plázson három napos fesztivállal ünneplik a strandszezon kezdetét, vagy legalább is igyekeznek megidézni a nyarat.

Ami a sportfővárosi szerepet illeti, a szezonindítón számos újdonságról is szó esett. A Nagystrand önmagában is teret enged az aktív időtöltésnek, s a hamarosan megújuló szabadstrandokon pedig 10 új sportpálya várja a mozogni vágyókat – számolt be Pintér Tamás, a strandokat üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője, míg Lengyel Róbertpolgármester szerint az elmúlt években a városvezetés azon dolgozott, hogy Siófok minél sportosabb város legyen és ez abban is megnyilvánult, hogy áldozatokat hoztak az utánpótlás- és a tömegsportok támogatása érdekében.
Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke a kerékpáros turizmus jelentőségét emelte ki azzal, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség konzorciumi vezetésével a Balaton térségében 600 kilométer kerékpárút létesül.

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője Siófok turisztikai fejlesztéseit illetően arról számolt be, hogy a város a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatain alig két hónap alatt közel fél milliárd forintot nyert a szabad strandok korszerűsítésére, míg az előző országgyűlési ciklusban 50 milliárdnyi kormányzati támogatásban részesült a város. – Azért hangsúlyozom ezt, mert az elmúlt években sokan próbálták elhitetni a siófokiakkal azt, hogy a kormány nem partnere a városnak és bünteti Siófokot. Ha a több mint 50 milliárd forint fejlesztési forrás büntetés, akkor ezt a szót újra kell értelmeznie jó néhány helyi lakosnak –emelte ki a képviselő.

A szezonnyitó sajtótájékoztatón a Plázs kommunikációs vezetője bemutatta azokat az újdonságokat, amikkel a Nagystrand fehér homokos szórakoztató központja készül a nyárra. Ezek között kiemelkedik az 1200 négyzetméteres Plázs Aréna, ami a tavaly bezárt Palace klubnak állít emléket. A hangszigetelt sátornak köszönhetően a strandon nem lesz szükség többé esőnapokra, hiszen a hatalmas sátorban elférnek a bulik és a koncertek. Barna Kata azt is mondta, hogy az aréna tervezésénél elsődleges szempont volt a nyaralók és a környéken élők nyugalmának biztosítása. A Plázs emellett a szabad téren is új, speciális és irányított hangtechnikát használ az idei nyártól.

(forrás: sonline.hu, kép: pixabay)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!