Vásári forgatag és fesztiválhangulat Marcaliban

Először rendezik meg a megye legnagyobb agrárszemléjét, a Marcali Expót. A kétnapos rendezvényen száztíz kiállító mutatkozik be, s két napon át várják programokkal a szakembereket és az érdeklődő családokat.
A rendezvényt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Somogy Megyei Önkormányzat közösen rendezi meg. Ezzel egy régi hagyományt igyekeznek újraéleszteni a somogyi városban, ugyanis hosszú éveken át nagy vásárokat tartottak Marcaliban. Az első napon, pénteken a szakmai programokra várják az érdeklődőket a marcali Kulturális Korzóba, ahol konferencián vitatják meg a térség foglalkoztatás fejlesztésének lehetőségeit, valamint miként lehet okosan gazdálkodni a zöldfelületekkel. Már ezen a napon is lesznek közönségprogramok, hiszen a Kiss László Sportcsarnok melletti rendezvénysátorban táncdalénekes, szaxofonos előadás is lesz, de fellép a Delta együttes és retrodisco zárja a napot.

Szombaton már reggel kilenc órától várják a nézelődni vagy vásárolni vágyókat a helyszínen. Az egész napos vásári forgatagot zenés műsorok színesítik, így fellépnek helyi együttesek mellett a Megarox, a Kárpátia és Curtis is. Eközben Lovász Márta páratlan ruhakölteményeit is meg lehet tekinteni a divatbemutatón, de akad majd számos látnivaló az ezerháromszáz négyzetméteren elterülő expón. A rendezvényt tűzijáték zárja szombat este.

Az első Marcali Expón lényegében az egész megye agráriuma bemutatkozik, képviseltetik magukat a hús- és tejipar, helyi termelők, kézművesek, népi iparművészek, somogyi önkormányzatok és borászatok is, de horvát és szlovén kiállítók és érkeznek a hagyományteremtő rendezvényre.

(forrás: sonline.hu)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!