Bringás tipp!

Szabadidős rovatunkban ezúttal a Veszprémet Alsóörssel összekötő tavaly elkészült útszakaszt vesszük górcső alá.

A Veszprémet Alsóörssel összekötő bicikliút nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújt mindazoknak, akik a sportolásnak ezt a nagy szabadságfokú formáját választják, és két kerékre pattannak.  Haladjunk bármelyik irányból, a kiindulópont és a célállomás is remek választás. 

A királynék városa ikonikus óvárosával, szép épületeivel, gasztronómiai kínálatával egy balatoni kiruccanás részeként is jó választás. A belvárosból, az Óváros-térről indítva biciklitúránkat a Mackó cukrászda mellett elhaladva, át az Erzsébet-ligeten kiérünk a Füredi domb aljára. Itt rögtön van lehetőségünk befutni egy szupermarketbe, feltölteni a kulacsainkat. Kisebb emelkedő következik, aminek a tetején jobbra kanyarodunk a Mester utcán. Piktogramok segítségével egy rendezett ipari parkot szelünk át, innen az újonnan elkészült, gyönyörűen aszfaltozott bicikliútra érünk ki.

Az út gyümölcsösök és repcemezők között halad Felsőörs irányába, ahol érdemes megállni, gyönyörködni a tájban és néhány képpel színesíteni az online családi albumot. Végig gurulva Felsőörs utcáin egy völgyi szakasz következik, ahol bal kéz felől lovardák képe tárul elénk, a természet közelsége átjárja zsigereinket.

Akikben van vállalkozó szellem, egy kisebb kitérővel megállhatnak, kikötheti a drót szamarakat a Somlyó – hegyi kilátó alatt, ami őrtoronyként emelkedik ki a tájból. Kisebb gyalogos menetelés után a kilátó magaslatából csodálhatják a tájat, a balatoni panoráma Balatonakarattyától a Tihanyi félszigetig terül elénk.

Visszatérve a bicikliútra (vagy el sem hagyva azt) a végállomás Alsóörs. A településen keresztül leérünk a partra, ahol tehetünk egy sétát a kikötőben, netán időzhetünk a strandon. Bárhogy is döntünk, a körülbelül 1 órás biciklis táv Veszprém és Alsóörs között igazi kikapcsolódás, a szint emelkedése vállalható a hobbi sportolók számára is.

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!