Minősítést kapnak a balatoni strandok is

Minősíteni fogják a balatoni strandokat annak alapján, hogy milyen színvonalon teljesítik a legelemibb elvárható követelményeket a tisztaságtól a kellő számú parkolóig – írja a napi.hu.

Idén is meghirdette a Balatoni Szövetség (BSZ) a kék hullám zászló balatoni strandminősítési pályázatot – adta hírül a Magyar Nemzet. A legjobb fürdőhelyek megkapják, és a bejáratuknál elhelyezhetik a kék zászlót, emellett a szállodákhoz hasonlóan egy–öt csillagot is kiérdemelhetnek.

Június második felében kezdi meg a helyszíni szemléket a pályázó fürdőhelyeken a BSZ, a Nők a Balatonért Egyesület, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Balatoni Kör képviselőiből álló zsűri. Az érintett megyei kormányhivatalok népegészségügyi főosztálya munkatársainak részvételével alapos vizsgálatot fognak végezni.

Ellenőrzik a strandok környezeti állapotát, a vizesblokkokra vonatkozó előírások betartását, a zöld terület méretét, a játszóterek higiéniáját, a baba-mama szoba és a családi öltözők meglét. Azt is megnézik, hogy a strand mellett vagy a közelében van-e elég gépkocsiparkoló.

A napi.hu cikke nyomán
Kiemelt kép: Unsplash.com / Köles Mihály

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!