Siófoki nyitás: a strandokra nem, a Galerius fürdőbe kell a védettségi igazolvány

Május 14-én, pénteken nyittottak a siófoki fizetőstrandok, pünkösdkor nyit a Galerius fürdő, majd június elején a Kalandpart, és megérkezett az óriáskerék is a Nagystrandra. Védettségi igazolvány a strandokra nem, a Galerius fürdőbe kell, a jegyárak tavaly óta nem emelkedtek – tájékoztatta Illés Virág, a siófoki önkormányzat Kommunikációs és Turisztikai Iroda vezetője a hirbalaton.hu-t.

A járványhelyzeti szabályokat betartva május 14-én kinyitottak a siófoki fizetőstrandok. A Nagystrand számos újdonsággal csalogat, elsődlegesen a kisgyerekes családoknak  készülnek új attrakciókkal (kalandpart, vízi ugrálópálya), de a sportolni vágyók a homokos röplabdapályát, vagy a kültéri fitneszeszközöket is díjmentesen igénybe vehetik.

A tervek szerint június 1-jén debütál a Nagystrandon Európa legnagyobb vízparti játszóvára, amely több mint 900 négyzetméteren kínál szórakozási lehetőséget családi kikapcsolódásra, illetve fiatal felnőttek számára..

Megérkezett az elmúlt nyarakon nagy népszerűségnek örvendő óriáskerék is a Nagystrandra, ahova egy héten át ingyenes a belépés, május 22-től kell majd fizetni. Egészségügyi szolgálat és vízimentő-csapat óvja a strandolók biztonságát az idei szezonban is.

A Kisfaludy 2030 turisztikai fejlesztési pályázat révén három új strandi illemhely építésére kapott a strandokat fenntartó önkormányzati kft. 90 millió forint támogatást. Így egy-egy aranyparti, újhelyi és nagystrandi illemhely újulhat meg; mindháromban kialakítottak mozgássérült vécét és baba-mama szobát.

Május 14-én kinyitott a sóstói fizetőstrand is, de ott csak június 1-től kell fizetni a belépésért.

A Galerius fürdő is részlegesen kinyit a pünkösdi hétvégére, május 22-24. között lesz nyitva, azt követően egyelőre péntek, szombat és vasárnap. A sókabin és az alagsori szauna oázis nyit ki (15 és 21 óra között várja a vendégeket), továbbá az emeleti szaunavilág és a kültéri medence (utóbbi kettő 9 és 21 óra között vehető igénybe).

Jogszabályi előírásoknak megfelelően higiéniai  előírásokat betartják a strandokon, fürdőben (kézmosási lehetőség, strandkorlát fertőtlenítés, vizesblokk fertőtlenítés) – Illés Virág tájékoztatása szerint.

A hirbalaton.hu cikke nyomán
Kiemelt kép: Unsplash.com / Bence Balla-Schottner

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!