Megvan, mikor nyitnak a balatoni strandok

Még olyan van köztük, akik június elejéig ingyenes engedik be a látogatókat. Sok mindent renováltak és fejlesztettek az utóbbi egy évben a Balaton körül – írja az nlc.hu cikkében.

A Veol.hu körbekérdezett a balatoni településeken, hogy mikor nyitnák a strandokat. Alsóörsön az önkormányzat üzemelteti a balatoni fürdőhelyet. Pandur Ferenc, a Településműködtetési és Községgazdálkodási Szervezet intézményvezetője a portálnak elmondta, hogy először a pavilonsor épületei újultak meg, és térkő burkolatot kaptak az előttük lévő fogyasztóterek. A második ütemben egységes táblákat helyeztek el a strandon, továbbá kabinokat és öltözőszekrényeket telepítettek. A 2021 májusában záruló harmadik ütemben beszereztek egy újabb, 20 négyzetméteres vízi stéget, 20 darab szelektív hulladékgyűjtő edényt, megújították a vízkiviteli művet és új, automata öntözőrendszert fektettek le. Nagyjából hatezer négyzetméteren új gyepszőnyeget is kap a strand. Emellett a tulajdonossal együttműködve megújult a csúszda is, amely magasabb és hosszabb lett. Az alsóörsi strand május 15-től szeptember 15-ig tart nyitva, de csak június elejétől válik fizetőssé. Ennek pontos időpontjáról a polgármester és az üzemeltetők döntenek idén is, a hőmérséklet és a vízhőfok figyelembevételével.

Ábrahámhegyen a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében ezer négyzetméternyi gyepszőnyeggel szépült a strand, valamint 77 négyzetméterrel nagyobb lett a mobil napozóstég. Két kültéri zuhanyzót telepítettek, a régi padokat lecserélték, közölte a lappal Vella Zsolt polgármester, és hozzátette, hogy új játszótér is készült, illetve virágosítanak, fákat ültetnek, felkészítik a sportpályákat. Jelen állás szerint pünkösdkor nyitják a strandot, délután négy óra után pedig már fél áron lehet strandolni.

Szigligeten a tervek szerint június negyedikén nyit ki a strand, itt három öltözőkabin készült el tavaly óta. A fürdőhelyen délutáni kedvezményt nem adnak, de 19 órai zárás után éjfélig, valamint hajnali öt órától a reggel hét órai nyitásig ingyen lehet bemenni. A parkolás idén is ingyenes lesz az önkormányzati parkolóban. 

A Veol. hu cikke szerint Balatonfűzfő is felkészült a nyitásra. Szanyi Szilvia polgármester elmondta, hogy május végéig elkészül a tobruki strandon az új külső öltöző, amelyet mozgáskorlátozottak is használhatnak majd. A Föveny-csúszdát tavaly nyárra újították fel teljesen. Idén a strandbelépőt bankkártyával vagy SZÉP-kártyával is ki lehet majd egyenlíteni.

Balatonkenese legnagyobb fürdőhelyén, a Vak Bottyán strandon idén sikerült megépíteni a régóta várt plázsrészt, amely a legkisebbeknek biztosít pancsolási lehetőséget – mondta mindezt Túri Ferenc strandgondnok, és hozzátette, hogy baba-mama szoba épült, az öltözőket és a vizesblokkokat teljesen felújították. Szintén a balatonkenesei városgondnokság üzemelteti az akarattyai Bezerédj strandot, ahol két teljesen új vizesblokk épült mosdóval, tusolóval, az egyikben baba-mama szobával, mozgáskorlátozott-mosdóval, tusolóval. pünkösdkor nyitnának. A vízzel persze addig is tessék vigyázni

Forrás: nlc.hu
Kiemelt kép: pixabay.com/BeJan

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!