Fonyód már jövő nyárra készül

Már elkezdték a fonyódi szabadstrandok felújítását, miután a város jelentős forrást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán. Ennek keretében sokkal komfortosabbá válnak a fürdőhelyek a déli parti városban. Fonyód a munkálatok elvégzéséhez 450 millió forint támogatást kapott, amelyet még 49 millió forinttal pótolt ki az ügynökség. Így olyan fejlesztések is elkészülhetnek, amelyekre nem számítottak a turisták. Ilyen lesz például, hogy minden szabadstrandon alakítanak ki baba-mama szobákat. – Ezek pihenőhelyek lesznek a kismamáknak és babáknak – mondta Hidvégi József polgármester.

– Az anyukák ezekbe a helyiségekbe bemehetnek szoptatni, pelenkázni, vagy csak pihenni a kisgyermekekkel. Ezek a kulturált szobák újdonságnak számítanak a strandjainkon.
Hidvégi József hozzátette: fontos, hogy a strandok fele megújul és a baba-mama szobák csak tovább emelik a színvonalat. Ezzel azonban nem ér véget a fejlesztések sora a déli part legszebb panorámájú városában. – Öt vizesblokkot felújítunk – hívta fel a figyelmet a polgármester.

– Gyerek WC-t is kialakítunk, amellyel az a kérdés sem merül fel többé, hogy amikor apuka mondjuk a kislányát elkíséri, vagy anyuka a kisfiát, a férfi vagy a női mosdóba menjenek. Alacsonyan helyezzük el a piszoárt, és a WC-csészét is, s ide anya és apa is bekísérheti majd gyermekét. Már csak a Huszka strandon volt mobil WC a fonyódi fürdőhelyek közül, a felújítások után azonban ez megszűnik, hiszen ott is kulturált mosdót alakítanak ki.

– Mivel családcentrikus nyaralóközpont akarunk lenni, ezért minden strandon építünk új játszótereket – emelte ki a polgármester. – Sőt a bélatelepi strandon egy vizes élménypark is lesz a vízben, ugyanúgy, mint a Panoráma strandon, ahol már nagy sikere van.

A játszótereken eddig a homokban helyezték el a szabadtéri játékokat, ám a balatoni szél folyamatosan kidöntötte őket. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a játszóterek padozatát gumilapokkal fedi be, ezek időtállóak és természetesen biztonságosak is a gyerekek számára.

A picik szórakozását szolgálja az is, hogy a városi strandon egy leromlott állapotú, 300 négyzetméteres raktárépületet teljesen felújítanak és játszóhellyé alakítanak. A strand üde színfoltja lesz ez az épület, amely rossz időben is szórakozást kínál a gyerekeknek.

A környezetrendezés során pótolják a füvet ott, ahol kiveszett, ahol pedig homokos foci- vagy röplabdapálya volt, azt is felújítják, palánkkal látják el, hogy ne fújja ki a szél a homokot. Azokat a területeket, ahol dűnéket képzett a homokból a szél, kiegyenesítik és visszaállítják az eredeti állapotot.
Ezek a fejlesztések ütemszerűen haladnak, várhatóan június 30-ig el is készülnek annak ellenére, hogy a két hete tartó rossz idő miatt nem tudnak dolgozni a szakemberek. A hullámok néhol 15-20 méterre csaptak ki, így akadályozva a munkát az Árpád parton.

Hidvégi József biztosított mindenkit arról, hogy a felújítások nem fogják zavarni a fürdőzőket, mert az építési területeket lekerítik, a mosdók felújítása alatt pedig mobil WC-ket helyeznek ki.
Mindeközben épül Fonyód új sportcsarnoka is, augusztus végére fejezik be az építkezés első ütemét. Ez azt jelenti, hogy addigra el kell készülni az épülettel, a második ütemben pedig a belső munkálatokat végzik majd, jelenleg ütemszerűen folyik a kivitelezés és már tető alá került a sportcsarnok.

A világsztárok Fonyódon buliznak

Nemcsak fejlesztésekkel, de remek programokkal is készül Fonyód erre a nyárra. Idén is fesztiválok helyszíne lesz a Balaton-parti város, ebben az évben három világsztár is tiszteletét teszi Fonyódon.
A Retro Balaton fesztivál vendége lesz – a magyar fellépők mellett – a német szupersztárcsapat, a Mr. President. A tizedik Fonyódi Sörfesztivál nyitónapján felrobbantja a színpadot a Hafanana, hiszen Afric Simone lesz az este fő fellépője. A Hal és Petyek napokon a Day by Day slágerével ismertté vált brazil világsztár, Regina lép fel.
S persze idén is lesz Rock Balaton, amely tavaly a 100 ezer résztvevő alatti fesztiválok között a koncert.hu szakmai portál közönségszavazása alapján második lett. – olvastuk a sonline.hu-n.

(borítókép: MTI)

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ezek is tetszhetnek még

Munkalehetőség egy csodás helyen

A Balaton két legszebb panorámájú vendéglátóhelye, az Echo Étterem és az Apátsági Rege Cukrászda bővíti csapatát Tihany szívében, szezonális vagy éves munkaviszonnyal!
🤎FELSZOLGÁLÓ, PULTOS
🤎SZAKÁCS, STREET FOOD SZAKÁCS
🤎 FAGYLALT ELADÓ
Amennyiben fiatalos lendülettel bírsz, fontos a szakmai környezet és fejlődés, szereted a “panorámát”, a baráti-családi légkört, a vendéget bárhol és bármikor, tiszteled a munkád, megbízhatónak tartanak és ezek után magadra ismertél, akkor kérünk, küldd el nekünk fényképes önéletrajzod, várjuk az info@hellotihany.hu e-mail címre! 🙂
Az álláshoz tartozó elvárások:
-angol nyelv kommunikációs szinten (felszolgáló)
-szakmai tapasztalat!
-vendéglátás szeretése!
-önálló, tiszta munkavégzés
-teherbírás
-jó kommunikációs készség
-jókedv
Az állás betöltéséhez előnyt jelent:
-több idegen nyelv ismerete
-borok ismerete
-barista gyakorlat (pult)
-egyéni szállás
Amit kínálunk:
-fiatalos, lendületes, szakmailag felkészült, erős, segítőkész, munkát szerető csapat!
-káprázatos környezet, Tihany szívében, a Balaton felett
-éves vagy szezonális munkaviszony
-munkaidő megbeszélés szerint
-kiemelkedő fizetés
-szakmai fejlődési lehetőségek, tréningek!
-jól felszerelt, modern munkakörnyezet
-igényes szállás
-biztos, szerethető munkahely
-azonnali kezdési lehetőség, akár éves munkaviszony!
-cégcsoporton belül jelentős kedvezmény!
-munkahelyi étkezés
-Jó hangulat, jó kedv!
Jelentkezésed fényképes önéletrajzzal az info@hellotihany.hu e-mail címre várjuk!
#álláshirdetés #álláslehetőség #felszolgáló #pultos #vendéglátás #balaton #tihany

Teljes cikk »

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!