Idén is minősítik a balatoni strandokat

A Balatoni Szövetség 2019-ben is meghirdette a Kék Hullám Zászló strandminősítését. Az előző évhez hasonlóan egytől ötig terjedő csillagos minősítést kaphatnak a benevezett strandok, de több kategóriában is kiosztásra kerülnek különdíjak. Idén 36 strand nevezett be a megméretésre.

A strandminősítés 2004 óta zajlik a Balaton környékén, célja a helyi strandok motiválása a fejlesztések és az újítások iránya felé – mondta el Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a Balatoni Szövetség titkára a Duna Balatoni nyár című műsorában.

Látható, hogy a minőségi szolgáltatások előtérbe helyezése rendkívül fontos szerepet kapott a turizmusban – fogalmazott Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. Mint mondta, a nyár egyik legfontosabb turisztikai helyszínei a Balaton környéki strandok, ezt mutatja az is, hogy idén 36 strand jelentkezett a versenyre.

A versenyben több szempontot is vizsgál a zsűri. Az egyik legfontosabb a családbarát környezet megléte, a játszóterek kialakítása, az árnyékoltság, illetve a vizes blokkok tisztasága, de fontos helyen szerepel a környezeti nevelés és a szelektív hulladékgyűjtés megléte is – sorolta Fabacsovicsné Kovács Krisztina.

(forrás: hirado.hu, borítókép: strand.hu)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!