Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

A Balatonfüred Nemzetközi Gitárfesztivál Magyarország egyik legjelentősebb gitáros eseménye, mely az elmúlt években felvonultatta a klasszikus zene legkeresettebb gitárművészeit, fiatal versenygyőztes tehetségeit, virtuózait. Az elmúlt 13 évben (2006 és 2018 között) a világ 33 országának fellépőit köszönthettük a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztiválon. A fesztivál szervezőiként mára büszkén mondhatjuk, hogy a rendezvény az elmúlt évek alatt közel másfélmillió ember szórakoztatását, programjainak nemzetközi megmérettetését és a gitárosok képzését jelenti.

A programok műfaji különbözősége széles célcsoportot vonz; résztvevőink és nézőink közös ismertetője a zene és a klasszikus gitár szeretete.

A nemzetközi gitárfesztivál szervezője és művészeti vezetője Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) tanszékvezető egyetemi tanára.

A fesztivál 2006 óta minden év június utolsó hetében kerül megrendezésre Balatonfüred reformkori városrészében, amely kiváló környezetet biztosít egy nyár eleji fesztiválnak a maga romantikus hangulatával. A 2019. évi, immár hagyományteremtő rendezvény időpontja 2019. június 22-29.

A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál nevéhez fűződik két egymást követő év „A világ leghosszabb koncertje” Guinness World Rekordjának sikeres felállítása: 2007-ben 192 órával, illetve 2008-ban 216 órával. A kísérletekben „Fogd a gitárod és gyere játszani” felhívás keretében zeneiskolás korú gyerekektől a külföldi művészeken át, műfaji határok nélkül 2007-ben közel 800 fő, 2008-ban közel 1100 fő lépett színpadra.

A rendezvény egyaránt figyel a szakma és a zenekedvelő közönség igényeire.

A részletes program itt található meg.

(forrás: balatongitar.hu)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!