Veszprémben nyit a Rolling Day

Június 1-jén utcára vonulnak a rolleresek Veszprémben, majd a nyár során Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon és Budapesten is megrendezik a Rolling Day névre keresztelt eseményt, hogy felhívják a figyelmet az alternatív, környezetkímélő közlekedési eszközök használatára, és az ezekkel való balesetmentes közlekedésre. A rendezvénynek saját indulója is lesz, ami az UP! frontembere, Újvári Péter szerzeménye, aki egyben a rendezvény főszervezője is – áll az esemény közleményében.

A szervezők a rolleresek mellett elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és görkorisokat is várnak.

Más európai országokban már jelentősen elterjedt az alternatív közlekedés: Berlinben például tízezer elektromos roller van, Párizsban körülbelül ötezer, Budapesten pedig egyelőre csak 200 darab, de két-három év múlva már itthon is rengeteg, különböző gurulóeszközzel közlekedő lesz az utcákon – vélik a szervezők.

A rendezvény egyik célja, hogy ezeket a kétkerekű járgányokat népszerűsítse, hiszen praktikusak, a használatuk egyszerű és környezetkímélő. A közelgő felvonulás célja az is, hogy felkészítsék a gyalogosokat és a gépjárművek vezetőit a legújabb guruló eszközök érkezésére és az azokkal való közlekedésre. – olvastuk a travelo.hu oldalán.

(kép: facebook)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!