Bemutatjuk Luszit

Pénteken már megtette első hivatalos útját Luszi, a legújabb balatoni személyhajó, amely télen sem ereszti le a horgonyt. Az egész éven át közlekedő járat ötlete német példa alapján pattant ki Tóth Balázs fejéből. – Régi álom volt ez számunkra – mondta Tóth Balázs, a BL Yacht Club ügyvezetője. – A Wolf­gangsee-n három település között hajóval viszik a vendégeket a karácsonyi vásáron, ezt szerettem volna megvalósítani. Igaz, eredetileg még csak arra gondoltam, hogy egy időszakra beállítjuk a hajót. Ősszel aztán megtalált minket a hajó tulajdonosa azzal, hogy neki nagyon tetszik, ami itt Lellén történik. Neki volt ez a hajója, ami Horvátországban állt, nem használta, s felajánlotta.

Luszi azóta már a balatoni engedélyét is megkapta, így el is kezdhetett közlekedni a tavon. A hajó nem menetrend szerint hajózik, hanem különböző programoknak ad majd otthont. – Borkóstolókat szervezünk rá, borvacsorákat, naplementenéző túrákat, piaclátogatást az északi partra, kerékpártúrát is fogunk szervezni – sorolta a lehetőségeket Tóth Balázs. A rendezvényekre is indítunk majd külön járatokat, a déli és az északi partiakra egyaránt, tehát például a Garda fesztiválra, és a Lellei bornapokra.
Luszi egészen addig rendületlenül szeli majd a Balaton hullámait, ameddig a tó be nem fagy. Ha pedig ez nem történik meg, akkor egész évben lehet majd utazni rajta.

Kinyitják a Balatont a két part között, az első hétvégéje is sűrű volt a vízen

A hajó tizenkét utas elhelyezésére alkalmas kényelmesen, és akár privát rendezvényekre is ki lehet bérelni – tudtuk meg Tóth Balázstól. Hozzátette: meg sem hirdették a lehetőséget, de azonnal nagyon sokan érdeklődtek a hajó iránt.
– Már az első napon volt egy céges rendezvénye, és a hétvégén is. Alapvetően a téli hajójárattal az a tervük, hogy kicsit kinyissuk a Balatont és lehetőséget adjunk azoknak, akik az északi partra, vagy onnan a déli partra szeretnének ellátogatni.

CÍMKÉK

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!