Káli Art Inn

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legértékesebb gyöngyszeme a Káli-medence. Ez a vidék télen nyugodt, tavasszal tündöklő, nyáron pezsgő, és ősszel elbűvölő.

medence földrajzi középpontjában fekvő Köveskál település neve a honfoglalás körül itt letelepedett Kál nemzetség emlékét őrzi.

Köveskál bortermelő vidéken fekszik, a 17-18. században számos borkereskedő telepedett itt le, s épített nagy polgári házat. A bort nagy szekereken egész Bécsig szállították, s a helyiek emlékezete szerint boruk híresebb, keresettebb volt, mint a badacsonyi…

A Káli Art Inn két fő épülete és néhány melléképülete is ebben a korban épült.  A főépület többször cserélt gazdát, és egy rövid ideig tiszti kaszinóként is működött.  Majdnem eredeti állapotban maradt fenn, manapság három lakosztálynak ad helyet.

A vendégház 2000 óta 15 szobában fogad vendégeket, az étterem 2009 óta szolgálja ki elsősorban az itt megszállókat, de nagy szeretettel várja a betérő vendégeket is.

A szálloda és az étterem számos nemzetközi és hazai elismerést kapott. Ezek közül a legkiemelkedőbb: 2010-ben a Sunday Times a 100 legjobb európai szálloda közé választotta a Káli Art Inn-t.
Köveskál, Fő utca 6.
+36 30 922 8715

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!