Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A jövő csillagai – klasszikus- modern balett és néptánc gála

2019. 02. 16. @ 16:00 - 17:30

Ahogyan azt a cím is jelzi, most azok lépnek fel, akik ragyognak, de legalábbis ragyogni igyekeznek. Ma még talán csak csillagocskák, de ők a jövő csillag-reményei…
Gálaestünk a teljes művészképzésből válogat: az épp’ csak tanulmányaikat kezdők és a diploma előtt állók, a szárnyaikat bontogatók és a már nemzetközi fórumokon is bizonyítottak követik egymást.
Stílusában is sokféle az a program, amiből válogathattunk: a Magyar Táncművészeti Egyetem – az Állami Balett Intézet jogutódaként – hűséggel őrzi és adja tovább a klasszikus balett hagyományait. A művészképző valamennyi növendéke – legyen a balett, néptánc, moderntánc vagy színházi tánc specializáció növendéke – a napi munkát egy balettórával kezdi; ennek segítségével válik testének, mozgásának mind tökéletesebb urává, hogy végül a technika már csak eszköz legyen, ami bármely táncnyelvben a művészi kifejezést, a közönségnek is tolmácsolt élményt szolgálja. És közben élményt jelent magának az előadónak is!
A műsorban a klasszikus balettek részletei vagy az értékes hagyományt őrző néptánc mellett egészen új, a hallgatóknak készült friss koreográfiát is láthat a közönség.
Az egyetem mesterei maguk is átélték a színpad varázsát, sokan ma is aktív előadóművészek. Így megértéssel és nagy felelősségérzettel készítik fel a növendékeket, hallgatókat minden egyes előadásra. Jól tudják: a mesterek véleménye fontos, a szülők támogatása elengedhetetlen, egy-egy zsűritag vagy szakember hozzászólása meghatározó lehet; de a döntő szót mégiscsak a közönség mondja ki: tapssal! Ezért hívjuk-várjuk Önöket is, Kedves Nézők!
Jegyár: Egyéni: 1000 Ft/fő, Csoportos (5 fő felett): 700 Ft/fő

Részletek

Dátum:
2019. 02. 16.
Időpont:
16:00 - 17:30

Szervező

Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

Helyszín

Balatonfüred
Balatonfüred, + Google Térkép