ZIRCikON 2024.08.18-20

Zirc – A 40 éves büszke város történelmi és kulturális gazdagsága és az idei év legnagyobb rendezvénye – a ZIRCikON

Zirc, ez a gyönyörű település a Bakony szívében, idén ünnepli várossá nyilvánításának 40. évfordulóját és ezen ünnepi alkalomból méltán büszkélkedhet gazdag történelmével, páratlan kulturális örökségével. Az elmúlt évtizedek sikereinek köszönhetően Zirc a mai napig őrzi és ápolja azokat az értékeket, amelyek különlegessé teszik. Ennek egyik ékes bizonyítéka az idei évben is megrendezésre kerülő közösségépítő, lakossági identitást erősítő, ZIRCikON kulturális fesztivál, amely augusztus 18-20. között várja az érdeklődőket színes programkínálatával. Cél az, hogy a helyi értékek bemutatásával, a civil szervezetek és művészeti csoportok bevonásával emlékezzenek meg erről a jeles jubileumról. A rendezvény ingyenes és minden korosztálynak kínál kikapcsolódási lehetőségeket.

Lesznek családi programok, Kaláka koncert, városnéző kisvonat, sportprogramok (Kispályás focikupa, aerobic, BMX freestyle bemutató…), egészséges életmódhoz kötődő szolgáltatások, vitamin sátor, várostörténeti séta, helytörténeti és egyéb kiállítás megnyitók, kézműves foglalkozások, 3D nyomtató bemutató, véradás, veteránjármű-bemutató és felvonulás. Látogathatók lesznek a város turisztikai attrakciói. Augusztus 19-én Szent Bernát-napi programok lesznek az apátságban. A gyerekeket kosaras hinta és népi játszóház várja. Továbbá lesz ZIRC40 főzőverseny, finom ételek és italok, jó hangulat, sok nevetés, boldog, önfeledt pillanatok, bakonyi friss levegő, szívélyes és hamisíthatatlan vendéglátás. Az első két nap végén népszerű előadók szórakoztatják a nagyérdeműt: Ekhoe, Figura, 4S Street, Lotfi Begi and friends: Kollányi Zsuzsi és Nagy Adri, Karthago, ZircTop40-DJ Kicsee, Tehel Károly. Az ünnepi sorozat zárónapján Szent István királyra emlékeznek és díszpolgári címet, Pro Urbe emlékérmet, valamint középiskolai ösztöndíjakat adnak át.

Látogasson el Zircre és legyen részese ennek a különleges ünnepnek, amely példaértékűen tükrözi a város büszkeségét és közösségi összetartozását!

Találkozzunk ZIRC-en a ZIRCikON-on!

Bővebb információk a programokról:

www.turizmus.zirc.hu/zircikon és www.zirckultura.hu

https://www.facebook.com/events/447545101368467

88/593-810 , 30/018-0077

info@zirckultura.hu, turizmus@zirc.hu

Részletes program a mellékelt plakáton

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!