A Balaton fagyija idén a balatonmáriafürdői Mézesem fagylalt lett

Harmadik alkalommal nyert a Balaton Fagyija versenyen a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó édessége. Az idei megmérettetésre 23 finomsággal nevezett 13 Balaton-környéki cukrászda és fagylaltozó. A 2021-es győztes a Mézesem lett, a különlegességet a kanizsai cukrász, Somodi János álmodta meg – írja a kanizsaujsag.hu.

A Balatoni Turizmus Szövetség nyolcadik alkalommal hirdette meg a Balaton fagyija versenyt. A pályázat célja, hogy a klasszikus, jó minőségű kézműves fagylaltot népszerűsítse hazánkban. A hideg desszerteket öttagú zsűri kóstolta végig a különböző helyszíneken június 5-én. Az ünnepélyes eredményhirdetést június 14-én tartották. A 2021-es győztes hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készül. Az alapötletet egy visszatérő vendég adta Somodi Jánosnak.

– Igazából a legkülönlegesebb benne, hogy mézből készült maga a fagylaltnak az alapja. Az ötlet már tavaly ősszel megfogalmazódott bennünk, mikor az Országos Méhészeti Egyesület egyik tagja meglátogatott minket. Többször is jöttek fagylaltozni és mondta, hogy mi lenne, ha csinálnánk mézből fagylaltot. Mondtam, hogy ez nem egyszerű dolog, de ha hoz nekem olyan mézet, aminek kifejezetten jó íze van, akkor megpróbálhatjuk. Télen hozott nekem egy édeskömény mézet, illetve egy hársmézet. Mikor a hársmézet megkóstoltuk, tudtuk, hogy ebből fagylaltot fogunk készíteni. Ehhez tettünk még hozzá a kislányom kedvenc gyümölcsét, az almát és ehhez egy sós, pirított mandulát is tettünk, hogy kicsit az édességet megtörjük vele – mesélte Somodi János, a Florida Fagyizó cukrásza.

Forrás: kanizsaujsag.hu
Kiemelt kép: Somodi János

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!