A Balaton fagyija idén a balatonmáriafürdői Mézesem fagylalt lett

Harmadik alkalommal nyert a Balaton Fagyija versenyen a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó édessége. Az idei megmérettetésre 23 finomsággal nevezett 13 Balaton-környéki cukrászda és fagylaltozó. A 2021-es győztes a Mézesem lett, a különlegességet a kanizsai cukrász, Somodi János álmodta meg – írja a kanizsaujsag.hu.

A Balatoni Turizmus Szövetség nyolcadik alkalommal hirdette meg a Balaton fagyija versenyt. A pályázat célja, hogy a klasszikus, jó minőségű kézműves fagylaltot népszerűsítse hazánkban. A hideg desszerteket öttagú zsűri kóstolta végig a különböző helyszíneken június 5-én. Az ünnepélyes eredményhirdetést június 14-én tartották. A 2021-es győztes hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készül. Az alapötletet egy visszatérő vendég adta Somodi Jánosnak.

– Igazából a legkülönlegesebb benne, hogy mézből készült maga a fagylaltnak az alapja. Az ötlet már tavaly ősszel megfogalmazódott bennünk, mikor az Országos Méhészeti Egyesület egyik tagja meglátogatott minket. Többször is jöttek fagylaltozni és mondta, hogy mi lenne, ha csinálnánk mézből fagylaltot. Mondtam, hogy ez nem egyszerű dolog, de ha hoz nekem olyan mézet, aminek kifejezetten jó íze van, akkor megpróbálhatjuk. Télen hozott nekem egy édeskömény mézet, illetve egy hársmézet. Mikor a hársmézet megkóstoltuk, tudtuk, hogy ebből fagylaltot fogunk készíteni. Ehhez tettünk még hozzá a kislányom kedvenc gyümölcsét, az almát és ehhez egy sós, pirított mandulát is tettünk, hogy kicsit az édességet megtörjük vele – mesélte Somodi János, a Florida Fagyizó cukrásza.

Forrás: kanizsaujsag.hu
Kiemelt kép: Somodi János

Oszd meg, ha tetszett:

Ezek is tetszhetnek még

Munkalehetőség egy csodás helyen

A Balaton két legszebb panorámájú vendéglátóhelye, az Echo Étterem és az Apátsági Rege Cukrászda bővíti csapatát Tihany szívében, szezonális vagy éves munkaviszonnyal!
🤎FELSZOLGÁLÓ, PULTOS
🤎SZAKÁCS, STREET FOOD SZAKÁCS
🤎 FAGYLALT ELADÓ
Amennyiben fiatalos lendülettel bírsz, fontos a szakmai környezet és fejlődés, szereted a “panorámát”, a baráti-családi légkört, a vendéget bárhol és bármikor, tiszteled a munkád, megbízhatónak tartanak és ezek után magadra ismertél, akkor kérünk, küldd el nekünk fényképes önéletrajzod, várjuk az info@hellotihany.hu e-mail címre! 🙂
Az álláshoz tartozó elvárások:
-angol nyelv kommunikációs szinten (felszolgáló)
-szakmai tapasztalat!
-vendéglátás szeretése!
-önálló, tiszta munkavégzés
-teherbírás
-jó kommunikációs készség
-jókedv
Az állás betöltéséhez előnyt jelent:
-több idegen nyelv ismerete
-borok ismerete
-barista gyakorlat (pult)
-egyéni szállás
Amit kínálunk:
-fiatalos, lendületes, szakmailag felkészült, erős, segítőkész, munkát szerető csapat!
-káprázatos környezet, Tihany szívében, a Balaton felett
-éves vagy szezonális munkaviszony
-munkaidő megbeszélés szerint
-kiemelkedő fizetés
-szakmai fejlődési lehetőségek, tréningek!
-jól felszerelt, modern munkakörnyezet
-igényes szállás
-biztos, szerethető munkahely
-azonnali kezdési lehetőség, akár éves munkaviszony!
-cégcsoporton belül jelentős kedvezmény!
-munkahelyi étkezés
-Jó hangulat, jó kedv!
Jelentkezésed fényképes önéletrajzzal az info@hellotihany.hu e-mail címre várjuk!
#álláshirdetés #álláslehetőség #felszolgáló #pultos #vendéglátás #balaton #tihany

Teljes cikk »

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!