Pénteken nyit a Bondoró Fesztivál

A kapolcsi Bondoró Fesztivál június 11-13. között már harmadik alkalommal várja az utcai művészetek kedvelőit a Balaton-felvidékre. A fesztivál különlegessége, hogy csaknem minden pillanatában történik valami nem várt attrakció. Itt szinte bármi megtörténhet! A Bondoró jellegzetessége, hogy a kapolcsi utcákat és tereket is programhelyszínekké varázsolja. Az artisták és gólyalábasok mellett ebben az évben viszont a koncertek sora is szépen bővült. A hat programhelyszín közül a fő helyszínnek számító Bondoró Színpad, azon felül a Bordűr, valamint a Torkolat zenei felhozatala is említésre méltó.

A Bondoró Színpadot idén zömében nemzetközi artisták uralják, akik elsősorban belga, francia és olasz produkciókat mutatnak be a fesztiválon. Emellett itt lép fel szombaton a Firkin is, akik a modern ír kocsmazene féktelen hangulatát repítik a kapolcsi éjszakába. Valamint itt látható majd a Sena Live Band is, ők a fesztivál zárókoncertjét adják vasárnap.

A Bordűr – Bor- és Művészeti Páholy ez alkalommal is balaton-felvidéki borokkal, borkóstolókkal és más ínyencségekkel várja a látogatókat. A nagyobb elmélyülést igénylő programok helyszínén idén olyan előadók lépnek fel, mint például a Swing à la Django vagy a David Spischak Quartet, de Kárász Eszter sanzonestjét, továbbá a Bin-Jip koncertjét is itt hallhatjuk, Lantos Zoltán hegedűművésszel kiegészülve. A Bordűrben a délelőttöket olyan gyermekprogramok töltik meg élettel, mint például a MAO ifjúsági programja, aminek célja, hogy a fiatalokat és gyerekeket megismertesse a jazz alapjaival. A swing, a tangó és jazz műfajának szentelt helyszín programját vasárnap Tompos Kátya és Hrutka Róbert közös koncertje zárja.

A Torkolat – Sörkert idén is a bohém hangulatot biztosítja. Ezen a helyszínen különféle sör- és pálinkakóstolókon vehetünk részt, miközben fiatalos képzőművészeti programok és pezsgő koncertek váltják egymást. A Torkolatban lép fel a Mörk zenekarból ismert Mark & Jason, valamint a Gypo Circus zenekar is, és itt látható Ian O’Sullivan saját projektje, az O’SULLIVAN. Itt nézhetjük meg Sallai László és Szabó Benedek néha aktív, néha inaktív, mindenesetre idén nyáron visszatérő közös projektjét, amiben a két dalszerző kedvenc számain keresztül megpróbálja egy kellemesebb jövő reményét önteni a közönség lelkébe. Emellett érkezik Egyedi Péter gitáros-énekes szólóprojektje, az Mmamt és a Broken Essentials triója is. Lesz még Ethnosound élménydobolás és itt mutatkoznak be a Bondoró utcazene pályázatának nyertesei is.

Még több program: www.bondoro.hu

Bondoró Fesztivál a Facebookon

Forrás és kiemelt kép: recorder.blog.hu

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!